S. C. Orapluma S. R. L.

Adresă:

Str. George Emil Palade nr. 7
415100 - Aleşd
Bihor
România

Telefon:

0040.259.342.602; 0040.259.340.066

Fax: 0040.259.342.756

Email:

office@orapluma.ro
secretariat@orapluma.ro
importexport@orapluma.ro
productie@orapluma.ro

Procesul de producţie

Procesul de producţie

Experienţa, competenţa şi pasiunea echipei tehnice a firmei Orapluma, a dezvoltat un proces de selecţie şi de prelucrare, care are ca rezultat cel mai înalt nivel calitativ posibil de obţinut din pene şi derivatele acestora.

Ansamblul de utilaje folosite sunt unice ca tipologie, construite pe baza unor proiecte originale şi pe experienţa în prelucrarea penelor şi pufului, dobândită de-a lungul anilor.


Selecţionare

Selecţionare

Este prima operaţie.

Orapluma recoltează penele de gâscă la locul de origine, verificându-le deja în timpul achiziţiei;

Odată clasificat, produsul este selecţionat cu ajutorul unor utilaje automate, care se bazează pe diferenţa în greutate a penelor şi a pufului;

astfel se obţin diferite tipuri de pene, pene mici şi puf, produse ce urmează a fi întrebuinţate în varii sectoare de producţie.


Spălare

Spălare

Atât penele, cât şi puful, sunt spălate cu apă caldă şi detergenţi speciali la temperatura de 40-50 °C, într-un utilaj unic ca tipologie, care foloseşte procedeul în „cascadă”.

După numeroase schimbări ale apei, la ultimul proces de limpezire-clătire, este efectuată tratarea cu un produs dezinfectant.

Aşadar produsul, cu ajutorul unui hidroextractor, este centrifugat la o viteză foarte mare, în vederea eliminării apei în exces.


Uscare şi sterilizare

Uscare şi sterilizare

Autoclave speciale usucă produsul la o temperatură de 144 °C.

Însă produsul nu este doar uscat, ci şi supus unui ciclu complet de sterilizare la temperatură înaltă.

Aceste utilaje inovative utilizează o nouă tehnologie ce permite atingerea înaltei temperaturi fără a folosi presiune, pentru a garanta o maximă siguranţă.


Deprăfuire şi răcire

Deprăfuire şi răcire

După procesul de uscare şi sterilizare al produsului, acesta trece printr-un tunel din tablă de fier perforată la exterior, din care este aspirat eventualul praf reziduu.

Prin această operaţie se răceşte şi produsul, pentru a ajunge la umiditatea cerută.

Penele şi puful nu sunt produse alergice, alergia fiind cauzată doar de praf.

Ansamblul procesului productiv şi această ultimă operaţie garantează că produsele noastre sunt lipsite de praf, deci antialergice.